Elke week zien wij mensen lekker wandelen in Zoetermeer. Wij zien vrolijke mensen die met een flinke pas door het bos of park gaan. ‘Dat willen wij voor iedereen mogelijk maken’ dachten onze trainers Petra en Denise. Zo gedacht zo gedaan. Met ingang van medio april 2021 gaan we mensen blij maken met de voordelen van PowerWalk lessen in zoetermeer. Lees hieronder in 5 stukken waarom we startten.

1. Wij geloven erin dat bewegen je energie teruggeeft

Lekker een middagje de deur uit. Een stuk fietsen of een strandwandeling maken. Samen met je gezin of vrienden op pad gaan en met je (klein)kinderen of hond spelen. Het zijn de  kleine geneugten die het leven leuk maken. Wil je sterker worden en je (klein)kind makkelijk oppakken en op je schoot tillen? Wil je moeiteloos je boodschappen tassen tillen? Wil je fitter worden, maar wordt je beperkt door lenigheid of stramme spieren? Als jij je futloos voelt dan is dit lastiger. Door 1 tot 2 keer per week buiten aan je fitness te werken kun je het futloze gevoel omzetten naar een energieker leven. 

2. Samen bewegen is gezelliger en effectief

Een gezellige groep zorgt voor de nodige afleiding terwijl je lekker van plek naar plek Powerwalkt. Tijdens het praten of genieten van de omgeving, werk je onbewust aan je doelen. Daarbij is een les 1 uur en is daarmee 200% van de dagelijkse aanbevolen beweeg tijd. Heb je een keer niet zo’n zin, dan heb je altijd je Powerwalk vrienden en trainer die op je wachten. Daarnaast, wanneer je eenmaal in beweging bent in een leuke groep, dan krijg je vanzelf weer zin. De trainster zorgt ervoor dat iedereen op zijn eigen niveau mee kan komen. Samen uit, samen thuis is het motto. Dat is wel zo gezellig.

3. Bewegen in een groene omgeving heeft een positief effect op welzijn

Wij geven al sinds 2014 onze trainingen buiten omdat iedereen een buitenmens is. Buiten zijn is goed voor je en zorgt ervoor dat je meer zuurstof opneemt. Onderzoek heeft aangetoond dat bewegen in een groene omgeving van goede invloed is op je gemoed en welzijn. Onze lessen zijn altijd in bosrijk gebied en parken in Zoetermeer. Het is bewezen dat dit goed voor je is en wij bewegen, wandelen en sporten hier zelf ook graag.

4. Bewegen heeft een positief effect op de bloeddruk

Als je een hoge bloeddruk hebt, is regelmatig bewegen goed. Terwijl je beweegt, verhoog je je hartslag en bloedsomloop. Hierdoor neemt de druk op de bloedvaten tijdelijk toe om direct na de inspanning weer een flink stuk af te nemen. Terwijl je beweegt, verhoog je de bloeddruk dus een beetje binnen een gecontroleerd programma.

Goed om te weten: Onze lessen zijn zo gemaakt dat ze makkelijk gevolgd kunnen worden in combinatie met bloeddrukverlagende medicijnen.

Daarnaast is het aangetoond dat het vasthouden van spierspanning een heel gunstig effect heeft op de bloeddruk. Ander onderzoek beweert zelfs dat de effecten van bewegen, verhoging van de hartslag en krachtoefeningen hetzelfde gunstige effect kunnen hebben als medicijnen. Hoe fijn is dat!

 

5. We leven langer, laten we ook langer lekker leven 

Tegenwoordig hebben we zoveel hulpmiddelen om langer te leven. Om die reden geloven wij er ook in dat door samen te bewegen en oefeningen te doen het leven langer leuk is. Met stramme en pijnlijke gewrichten is het leven niet per se leuker. Tijdens powerwalk lessen worden de gewrichten gesmeerd en worden de spieren met oefeningen sterker. Dit is goed voor de flexibiliteit. Daarnaast is het ook fijn om bij het voelen van je spieren te weten waardoor het komt. Een beetje spierpijn van bewegen is fijner dan spierpijn zonder te weten waar het vandaan komt. Wil je ook de voordelen en zekerheid van sterke spieren en botten? En een beter uithoudingsvermogen? Dan is het natuurlijk fijn om actief naar een oplossing te bewegen. Ook heeft bewegen een gunstig effect terwijl je medicijnen gebruikt. Met Powerwalk vormt je lichamelijke beperking, overgewicht of medicijn gebruik geen obstakel om te starten met lekkerder leven.

Gratis proefles Powerwalk meedoen?