Monthly motivation

Wil je 1 (of meer) keer per week gaan trainen of train je al maar vind je het lastig om nieuwe doelen op te pakken? Of wil je gewoon wat meer structuur en gemotiveerd blijven? Sinds mensen zichzelf doelen stellen om een nieuwe gewoonte aan te leren. Of een slechte gewoonte af te leren is motivatie het grootste obstakel om te komen waar je wilt staan. Dit komt om verschillende redens maar één reden die vaak onderbelicht blijft is; creativiteit om obstakels te overwinnen. In de blog leg ik in 5 stappen uit hoe je je doelstellingen kan bereiken.

Dagelijks uitdagen en prikkelen

Daarom dagen wij je uit om elke dag nieuwsgierig te zijn naar hoe je die doelstelling kan bereiken. Wil jij bijvoorbeeld aan het einde van het jaar je tenen aan te kunnen raken? Of wil jij dit jaar minstens 2 keer per week trainen? Doe dan mee met de challenge en bouw aan een goede basis om je doelstelling te bereiken.

Hoe voer je de challenge uit?

Ik daag je uit om elke ochtend je doelstelling hardop te zeggen. Daarna daag jezelf uit om alle mogelijke oplossingen aan te grijpen om je doel te bereiken. Oude, nieuwe, vreemde en vooral ook hulp van anderen.

5 stappen

Herhaal deze stappen 10 dagen achter elkaar. Je houding ten opzichte van obstakels zal voorgoed veranderen.

Stap 1: Zeg hardop je doelstelling. Doe het een paar keer en zeg het zo lang tot je ook meent wat je wilt bereiken.

Stap 2: Neem jezelf voor om elk obstakel te overwinnen. Visualiseer jezelf al glasrijk door alles wat tussen jou en je doel staat te overwinnen.

Stap 3: Ga je dag in en hou je energie hoog en eye on your purpose!

Stap 4: Sta in de avond kort stil bij wat je die dag hebt toegepast of bedacht.

Stap 5: Schrijf op wat werkte en ook wat niet werkte. Dit bestendigd je successen.

Waar zorgt deze challenge voor?

Deze challenge zorgt ervoor dat je makkelijker buiten je comfortzone treedt. Je bent sneller geneigd om nieuwe dingen te proberen als je nieuwsgierig bent. Zo blijft je hoofd fit en scherp. Je kan meer dan je denkt! Door deze challenge te doen kom je erachter hoeveel je eigenlijk kan.

Waarom hebben we voor deze challenge gekozen?

Yuri is ervan overtuigd dat nieuwe dingen uitproberen de oplossing is voor een leuk leven. “Je doelstellingen bereiken doe je steeds weer opnieuw en opnieuw. Datgene wat succesvolle mensen succesvol houdt is dat ze altijd opzoek zijn naar manieren om iets beter, leuker en makkelijker te maken. Kijk naar je doelen en vraag je af wat je nog meer kan doen om je winst te pakken. Je leven lang leren is inspirerend en houdt je brein actief. Je hersens blijven verbindingen aanmaken waardoor je scherp en vitaal blijft. Stop je met leren, dan stopt vaak ook het plezier en de wilskracht om nieuwe dingen uit te proberen. Het is daarom erg belangrijk je openstaat voor manieren en methoden waarop je doelen kan blijven stellen en bereiken. Het plezier zit hem dus echt in de het proces en de weg naar je doelstelling toe en niet zozeer het bereiken ervan” .