Eetdagboek

Een kijkje in het eetdagboek van iemand anders kan inspirerend zijn. Hoe doen anderen dat? Gezond eten, maar ook genieten van lekker eten? En wat eten zij dan zoal? Tessa heeft een week lang een eetdagboek bij gehouden voor Body Rock. Van iemand die eerst alleen maar boterhammen met hagelslag lustte, is ze veranderd in een veelzijdige, gezonde eter. In dit eerste deel kun je lezen wat Tessa doordeweeks eet.

Veel leesplezier en be inspired.

Maandag 

Ontbijt

De maandag begint met een snel en makkelijk ontbijt gemaakt door mijn vriendje, omdat we allebei moeten werken. Voor twee personen:

 • 300 ml Alpro amandelmelk unsweetened;
 • 90 gr havermout;
 • Kaneel;
 • Grote hand rozijnen;
 • 2 appels.

Tussendoortje na ontbijt

Een stukje zelfgemaakte speculaas brownie.

maandag-lunch

Lunch

Tijdens de lunch heb ik het een en ander door elkaar gegooid. Vaak weet ik niet goed wat ik moet lunchen. Dan ga ik eerst heel lang op internet kijken om ideeën op te doen en vervolgens maak ik echt totaal iets anders. Ik had nog spruitjes in de koelkast staan en wat tomaten liggen.

 • 100 gr spruitjes;
 • 1 tomaat;
 • Half blikje tonijn;
 • 2 boterhammen (stevig volkoren brood van de ah).

Ik heb de spuitjes, tomaat en tonijn kort geroerbakt.

Tussendoortje na lunch:

Als tussendoortje nam ik een rijstewafel.

Avondeten

Het is winter, dus tijd voor stamppotjes. Een jaar geleden vond ik dit echt niet lekker en als wij dan thuis stamppot aten zorgde ik gewoon dat ik niet thuis at. Maar nu ik groenten meer ben gaan accepteren, vind ik het veel lekkerder. Ook de stamppot valt nu meer in mijn smaak. Vanavond hebben mijn moeder en ik stamppot andijvie gemaakt. De andijvie hebben we niet gekookt maar kort gewokt in de pan. Wat mij betreft veel beter dan koken! Voor vier personen hebben we het volgende gebruikt:

 • 1 kg aardappel geschild;
 • 750 gr andijvie;
 • Jus (ik had van maggi de pikante)
 • Kip drumsticks.

Als ik de andijvie en aardappelen door elkaar ga stampen doe ik er een scheutje ketjap doorheen zodat het iets meer smaak krijgt.

Dinsdag 

Ontbijt

Vandaag moest ik werken en op mijn werk wil ik eigenlijk geen brood eten want er is vaak alleen licht volkoren brood en dat is niet mijn favoriet. Ik neem altijd een zakje met havermout mee zodat ik in ieder geval 1 keer havermout kan eten, dit doe ik dan vaak tijdens de lunch en als ontbijt neem ik dan yoghurt met crusli. Ook niet echt gezond omdat er vaak veel te veel suiker in zit. Daarom eet ik het ook niet iedere dag.

 • 200 ml magere yoghurt;
 • 30 gr krokante muesli appel rozijn.

Lunch

Zoals ik net al zei in de middag heb ik lekker mijn havermoutje gemaakt.

 • 30 gr havermout;
 • 125 ml zachte soja drink ongezoet (ah eigenmerk);
 • 1 appel;
 • 4 snoeptomaatjes.

De tomaatjes heb ik gewoon los op gegeten.

Snack na lunch

Als ik de hele dag heb gewerkt en dan thuis kom heb ik vaak honger. Dus daarom heb ik nog even een cracker met rosbief gegeten.

Avondeten

‘s Avonds ging ik bij een vriendin eten en had ik belooft voor haar te koken. Zij houdt niet zo van mijn super gezonde eetstijl. Dus ik wilde iets maken wat zij lekker zou vinden en waar ik niet te erg mee zou ‘cheaten’. Ik koos voor wraps. Voor twee personen heb ik het volgende gebruikt (goed om te weten hier was wel nog aardig wat van over):

 • 4 Tortilla meergranen wraps;
 • 400 gr kippendijen;
 • 1 blikje mais;
 • 1 doosje champignons;
 • 1 blikje kidneybonen;
 • 3 trostomaten;
 • Fajita seasonmix;
 • Geraspte kaas;
 • Guacamole (deze heb ik zelf gemaakt met de volgende ingrediënten):
 • 2 avocado’s;
 • 1 rode ui;
 • 1 trostomaat;
 • 1 teentje knoflook;
 • Peper en zout.

Woensdag 

Ontbijt

Ik ontbeet niet thuis omdat ik bij mijn vriendin bleef slapen, dus dan moet je altijd wat andere ingrediënten dan je thuis hebt. Gelukkig had ze wel havermout in huis!

 • 30 gr havermout;
 • 150 ml halfvolle melk;
 • 1 appel;
 • Handje rozijnen;
 • Kaneel.

Ik merkte echt super erg het verschil met normale melk en amandelmelk. Je havermout is zo veel voller en romiger. Voor een keertje ook wel is lekker.

Lunch

Vandaag een makkelijke, maar super lekkere lunch. Voor dat ik begon met intensief trainen lustte ik alleen zoet boterham beleg. Hagelslag en nutella passen natuurlijk niet helemaal in een gezonde leefstijl. De eerste maand heb ik ook echt brood gemeden omdat ik geen idee had wat ik erop moest doen. De afgelopen maanden heb ik veel dingen geproefd en ben ik dingen lekker gaan vinden waar ik eerst niets van moest weten. Nu heb ik eindelijk ook de stap gezet naar hartig broodbeleg. Wie had het ooit gedacht, maar nu lust ik ook kipfilet. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Dus vandaag koos ik voor brood met kipfilet en avocado. Veel te grappig dat ik een half jaar geleden geen bruin brood lustte, geen avocado en geen kipfilet.

 • 2 pain de boulogne boterhammen (ah);
 • 2 plakjes kipfilet;
 • 1 kleine avocado;
 • Peper en zout.

De avocado heb ik geprakt op me brood met wat peper en zout en toen de kipfilet erop.

woensdag-avond2

Avondeten

In de avond had ik een etentje met vriendinnen. Op dit soort momenten bied ik altijd aan om te helpen met koken zodat ik nog iets in eigen hand heb. Vriendin van mij had een driegangen diner in gedachten. Ik zal het hier onder opschrijven met bijpassende foto’s.

Voorgerecht:

 • Carpaccio;
 • Parmezaanse kaas;
 • Rucolasla;
 • Truffeldressing.

Hoofdgerecht:

 • Ravioli met paddenstoelen vulling;
 • Saus gemaakt van spinazie, melk beetje bloem en boter;
 • Gegrilde courgette;
 • Zongedroogde tomaatjes.

Dessert:

 • Magere vanille yoghurt;
 • Handje kruidnoten;
 • Gehakte studentenhaver;
 • Gehakte pure chocolade.

Donderdag 

Ontbijt

Aangezien het buiten steeds kouder wordt, vind ik het heerlijk om de dag te beginnen met iets warms. Vandaag ben ik de dag begonnen met havermout met peer. Om dit heerlijke ontbijt te maken heb ik het volgende gebruikt:

 • 150 ml Alpro Amandelmelk ongezoet;
 • 30 gr havermout;
 • 1 peer, in stukjes gesneden;
 • Snufje kaneel.

Persoonlijk vind ik het erg lekker om het fruit mee te koken zodat het een beetje warm wordt. Als bijna alle melk is opgenomen doe ik het fruit erbij zodat het een beetje warm wordt maar niet super zacht.

donderdag-lunch

Lunch 

In de middag ben ik gezellig met mijn moeder buiten de deur gaan lunchen. Ook tijdens dit soort momenten probeer ik een beetje op het gezonde te letten. Vandaag koos ik voor een speltbroodje met pittige kip. De kipfilet was bereidt met ketjap. Verder weet ik natuurlijk niet precies wat ze ermee hebben gedaan in de keuken, maar het was in ieder geval erg lekker!

Avondeten

Vanavond had ik zin om iets te maken wat ik al een lange tijd niet had gegeten: lasagne. Het nadeel van lasagne is dat er veel calorieën inzitten. Dit is dan ook de reden waarom ik het bijna nooit eet. Daarom besloot ik een iets meer caloriearme lasagne te maken. Ik heb het volgende gebruikt:

 • Volkoren lasagne bladeren;
 • Biologische pasta saus van de ah;
 • Courgette;
 • Aubergine;
 • Champignons;
 • Mager rundergehakt;
 • Geraspte kaas;
 • Bechamelsaus (deze heb ik zelf gemaakt en daarvoor het ik het volgende gebruikt:)
 • Ongezoete amandelmelk van ah eigenmerk
 • Bloem
 • Basilicum
 • Italiaanse kruiden.

Ik heb gekozen om een laag lasagnebladeren te vervangen door courgette en aubergine. Deze heb ik van te voren gegrild zodat niet al het vocht je lasagne in loopt als het in de oven staat. Je kan er ook voor kiezen om de lasagnebladeren helemaal weg te laten en alleen de gegrilde groentes als lagen te gebruiken.

Tussendoortje avond

‘s Avonds ben ik gezellig met een vriendin thee gaan drinken en ik vind dat bij thee iets lekkers hoort. Dus besloot ik in de middag een speculaas brownie te maken (recept van ilovehealth). Deze heb ik meegenomen naar mijn vriendin en hier hebben we beide twee kleine stukjes van op.

Vrijdag

Ontbijt

Ook deze dag ben ik begonnen met havermout. Vandaag een klassieker met appel en rozijnen:

 • 150 ml ongezoete amandelmelk (ah eigenmerk);
 • 30 gr havermout;
 • 1 appel;
 • Klein handje rozijnen;
 • Kaneel.

Deze combinatie doet mij altijd denken aan appeltaart, dus wat mij betreft een heerlijk begin van de dag.

vrijdag-tussen

Tussendoortje ochtend

In de ochtend ben ik gaan trainen. Als ik dan weer thuis kom heb ik altijd wel zin om iets te eten. Aangezien ik nog super veel speculaasbrownie over had, heb ik hier maar een stukje van genomen.

Lunch

Mijn lunch bestond uit restjes die over waren van afgelopen week. Ik heb alles door elkaar gegooid en even gebakken in de pan.

 • 70 gr zilvervliesrijst;
 • 1 tomaat;
 • 100 gr verse spinazie;
 • 50 gr gerookte zalm;
 • 1 eetlepel woksaus oester knoflook (van de ah).

Makkelijk en snel + je restjes zijn meteen op waardoor je het niet hoeft weg te gooien. Wat mij betreft alleen maar voordelen.

Tussendoortje na lunch

2 mandarijnen

Avondeten

‘s Avonds moest ik werken. Ik werk in de zorg en op mijn werk eten we samen met de cliënten. We koken zelf op de groep. Een van de collega’s maakt iedere week een menulijst. Soms eten we super lekker en gezond, maar er zijn zeker ook dagen dat ik liever wat anders had gekozen. Helaas is het in dit geval: eten wat de pot schaft.

 • 250 gr wortelen;
 • 150 gr gekookte aardappelen;
 • 1 runder braadworst.

Die braadworst had ik zelf echt nooit gekozen, maar ik was al blij dat het een runder braadworst was.

Snack na avondeten

In het weekend mogen de cliënten op werk altijd in de avond wat lekkers. Vaak is het chips of popcorn. Vandaag waren er tucies. Hier heb ik er twee van genomen.

Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan uit het eetdagboek van Tessa. Wij raden af om een eetpatroon van iemand over te nemen. Iedereen is anders, heeft andere doelen en een ander lichaam. Met een BodyRock voedingsplan geven we op basis van je leefstijl en doelstelling advies over wat voor jou het beste is om te eten – wat, wanneer, hoe en welke porties. Het advies is volledig gebaseerd op jouw lichaamstype, mogelijkheden en doelstelling.

Body Rock