Een kijkje in het eetdagboek van iemand anders kan inspirerend zijn. Hoe doen anderen dat? Gezond eten, maar ook genieten van lekker eten? En wat eten zij dan zoal? Tessa heeft een week lang een eetdagboek bij gehouden voor Body Rock. Van iemand die eerst alleen maar boterhammen met hagelslag lustte, is ze veranderd in een veelzijdige, gezonde eter. Al eerder heb je kunnen lezen wat Tessa doordeweeks zoal eet. In dit deel kun je lezen wat Tessa in het weekend eet.

Veel leesplezier en be inspired.

Eetdagboek

Zaterdag 

Ontbijt: 

Ook in het weekend eet is graag havermout als ontbijt. Vandaag koos ik voor een havermoutje met ananas.

 • 150 ml ongezoete amandelmelk (ah eigenmerk);
 • 30 gr havermout;
 • Kaneel
 • 125 gr ananas.

Lunch:

Mijn vriend kwam vandaag met het idee om gezellig samen te lunchen buiten de deur. We waren nog niet veel samen geweest afgelopen week dus voor ons een prima moment om een beetje bij te praten. Ik koos voor een boerenomelet met bruin brood. Ik weet natuurlijk niet precies wat ze hebben gebruikt maar dit is wat ik denk:

 • 2 volkoren boterhammen;
 • 2 of 3 eieren;
 • Kaas;
 • Ham;
 • Tomaat;
 • Champignons.

Het was echt super lekker en ik zat mega vol!

Avondeten:

Ik moet het hele weekend in de avond werken dus ook vandaag at ik op mijn werk. Voor vandaag stond er soep met brood op het menu. Dit heb ik gegeten.

 • 2 kommen pompoensoep (het was soep van unox uit een pak);
 • 4 sneetjes kruidenboter stokbrood;
 • 4 plakjes Foccacia rode ui en kaas.

Het klinkt misschien weinig maar ik zat best vol.

Tussendoortje na avondeten:

Een keer per week mag je jezelf best wel verwennen. Vanavond op werk heb ik lekker een bakje met chips gegeten. Na mijn werk ben ik nog met een vriendin de stad in geweest en hebben we samen een wijntje gedronken.

Eetdagboek

Zondag

Ontbijt:

Vandaag de dag weer begonnen met een warm havermoutje. Vandaag met mango. Voor het ontbijtje van mijn vriend en mij heb ik het volgende gebruikt.

 • 300 ml ongezoete amandelmelk;
 • 75 gr havermout;
 • Kaneel;
 • 1 mango.

Tussendoortje na ontbijt:

Laatst heb ik kruidnoten bij de body&fitshop gekocht. Deze staan in een bakje bij mij thuis op tafel wat natuurlijk enorm uitnodigt om er af en toe een paar te snoepen. Ik heb er een paar genomen.

Lunch:

Vandaag moest ik mij een beetje haasten voor mijn werk waardoor ik geen tijd had om veel aandacht te besteden aan mijn lunch. Ik had nog wat gerookte zalm in de koelkast liggen dus daarmee heb ik een boterham belegd.

 • 2 Pain de boulogne boterhammen van de ah;
 • 75 gr gerookte zalm;
 • 1 plakje rosbief.

Tussendoortje na lunch:

 • 1 mandarijn

Avondeten:

In de avond moest ik werken. Ik werkte met een collega die zelf ook erg van koken houdt. Dus hij had voor mij en de cliënten een heerlijke risotto gemaakt met garnalen en spinazie. Het was echt super lekker!

 • 100 gr garnalen;
 • 200 gr spinazie;
 • 150 gr Risotto excellent ah.

Tussendoortje na avondeten:

Als ik avonddienst heb op mijn werk dan werk ik tot half 12. Richting het einde van mij dienst krijg ik vaak een beetje honger. Daarom heb ik toen ik thuis kwam nog een bakje kwark gegeten.

 • 150 gr magere franse kwark;
 • Honing (klein beetje om het erge zure eraf te hebben);
 • 1 mandarijn.

Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan uit het eetdagboek van Tessa. Lees ook deel 1 – waarin Tessa laat zien wat ze doordeweeks eet. Wij raden af om een eetpatroon van iemand over te nemen. Iedereen is anders, heeft andere doelen en een ander lichaam. Met een BodyRock voedingsplan geven we op basis van je leefstijl en doelstelling advies over wat voor jou het beste is om te eten – wat, wanneer, hoe en welke porties. Het advies is volledig gebaseerd op jouw lichaamstype, mogelijkheden en doelstelling.

Body Rock