Even net iets anders dan een standaard omelet is de frittata. Eenvoudig om te maken en heerlijk fris om te eten. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Eén van onze favoriete frittata’s is die met spinazie munt en basillicum.

Frittata (2 personen):

  • 10 cherry tomaatjes
  • ½ courgette
  • ¼ prei
  • Handje spinazie
  • ½ rode ui
  • 1 teen knoflook
  • Handje zwarte olijven
  • 4 grote vrije uitloop eieren
  • Handje vol peterselie, munt & basillicum

Bereiding frittata

Snijd alle groenten in blokjes en de knoflook en de kruiden fijn. Doe de eieren in een kom en klop ze los.

Verwarm een koekenpan met wat kokosolie en bak eerst de ui, knoflook en voeg daarna de tomaatjes, courgette, prei en olijven toe. Laat de pan 3 á 4 minuten op halfhoog vuur staan en voeg het eiermengsel toe. Laat de pan vervolgen 20-25 minuten op laag vuur staan. Als je een grote oven hebt kun je de fritatta even in de oven grillen.

Ga lekker aan tafel zitten en drink er een kop Matcha Thee met citroen bij.

Over Sterrin:

Sterrin Beekman  is een gediplomeerd personal trainer en is expert op het gebied van voeding. Daarnaast werkt zij als HR consultant. In 2014 richtte zij Green Athletics op om anderen te helpen sport en een gezonde leefstijl te integreren in hun dagelijkse leven. Sterrin geeft training in het Erasmuspark en bij de fysioman in Amsterdam.