Trainen voor een obstakel run

Je gaat een obstacle run te lopen! Super tof en ook wel een beetje spannend. Hoe bereid je je voor op zo’n run? We krijgen die vraag zo vaak dat we er kort iets over schrijven. Eén ding staat vast of je nou een Mud Masters, Strong Viking, Strong Man run of een lokale run gaat lopen; in elke obstakel run komen dezelfde elementen naar voren.

Focus op je conditie en kracht

Als je met een creatieve blik in parken en bossen kijkt dan, zie je voldoende mogelijkheden! Er zijn muren, hekken en speeltuinen. Daarnaast zijn er vier dingen belangrijk om een obstakel run uit te lopen:

  1. Hardlopen – ongeveer 2-5km minder dan de lengte van je run.
  2. Sterk lijf –  voldoende grip kracht en sterke benen zodat je makkelijk kan springen.
  3. Wendbaar – je lichaam goed kunnen bewegen om door de monkey bars en over muren heen te komen.
  4.  Lef – om alle obstakels te overwinnen moet je genoeg lef hebben om de uitdaging aan te gaan.

Daarnaast is een dosis doorzettingsvermogen en een opgeruimd hoofd belangrijk. Tijdens je trainingen focus je met name op de eerste drie punten. Kies oefeningen die ervoor zorgen dat je sterker wordt en lenig en wendbaar blijft. En ga zeker het hardlopen oppakken, als je dat nu nog niet doet. Punt 4 gaat makkelijker als je vertrouwen in je lijf hebt. Je kan bij speciale locaties je obstakel technieken oefenen.

Obstakel trainings locaties

Er zijn door Nederland verspreid een aantal locaties waar je op leuke en veilige manier je obstakel skills kan oefenen. Al deze plekken bieden een trainingsfaciliteit aan en hebben instucteurs om je op weg te helpen. Je kan een dagpas kopen en met of zonder instructeur oefenen. Hieronder een lijstje van locaties waar we met Body Rock graag komen.

  • de Bunkr Rotterdam
  • BOK Den Haag
  • Outdoor Valley Berschenhoek
  • Obstacleskillz Purmerend
  • Familie Fit Staphorst
  • Tough Ground Almere

Have fun

Het meest belangrijk is natuurlijk dat je een super leuke run hebt. Je zal het hier en daar lastig hebben, het wordt soms pittig maar aan het eind van elke uitdaging staat een gevoel van trots en overwinning voorop. Je zal niet eens meer weten dat het zo zwaar of eng was. Hou dat voor ogen als je je voorbereiding aan het doen bent!

Lees meer over onze Obstacle run trainingen onder de link..