Je hebt een doel en die wil je behalen! Of je nou wilt afvallen of fitter en sterker wilt worden. Doelstellingen formuleren is niet altijd even makkelijk, maar een belangrijke stap als het gaat om het uiteindelijk behalen van je doelen. Maar jij kunt het ook! In 8 stappen leggen we jou uit hoe jij je doelen kan behalen.

Fit worden in 8 stappen om je doel te behalen

1. Brainstorm over je doelen

Denk goed na over wat wil je wilt bereiken? Wat zijn je dromen en wensen? Wees vooral niet bescheiden: alles kan en alles mag! Er zijn nog even geen grenzen.

2. Schrijf je doelen op

Je hebt nu heel veel dromen en wensen bedacht. Schrijf ze allemaal op. Wanneer je dit doet dan is het niet langer mee een droom, maar een doel. Een slanker lichaam is een doel, maar wat versta je onder een slanker lichaam? Schrijf dit ook op en maak het zo concreet mogelijk.

3. Maak een keuze

Een hele waslijst aan doelen op papier? Dan ga je nu kiezen! Kies bijvoorbeeld 3 doelen uit die je wilt behalen de komende 3 maanden. Daar ga je mee aan de slag,

4. Splits je doelen op

Maak je doelen haalbaar door ze op te splitsen. Voorbeeld: je wilt 10 kilo afvallen dit jaar. Spits dit gewicht dan op naar een aantal kilo per week of per maand. Op deze manier maak je de doelen kleiner en zijn ze voor je gevoel ineens een stuk dichterbij. Dat geeft vertrouwen.

5. Bedenk wat je nodig hebt

Je weet wat je wil maar het resultaat komt niet vanzelf aanwaaien. Schrijf bij elk doel een concrete actie op. Dus: bijvoorbeeld: Ik wil me energieker voelen. Je actie kan dan zijn: ik ga elke dag ontbijten voor mijn werk.

6. Vier je successen

Focus je op wat goed gaat in plaats van wat fout gaat. Dit geeft je positieve energie. Maak je doelen zichtbaar voor je omgeving door succes te delen met vrienden en familie.

7. Maak je doelen top of mind

Kies iets wat je steeds weer doet denken aan je doel. Een ketting, quote of foto. Kijk er dagelijks naar om je te herinneren aan je doel.
Tip: maak een collage van je “ideaalbeeld”. Verzamel plaatjes en foto’s ter inspiratie en plak deze bijvoorbeeld op een canvas.

8. Doorgaan en doen

Geniet van wat je hebt bereikt! Vier het en hou je nieuwe leefstijl vast. Stel nieuwe doelen om het interessant voor jezelf te houden. Je wilt nu echt niet meer terugvallen.

Hang het stappenplan op

Deze 8 stappen gaan je helpen om je doelen te behalen. Print het stappenplan uit en pak het er elke keer bij wanneer je weer nieuwe doelen stelt. Succes gegarandeerd!