Train je mindset in 5 stappen
05 december 2021 
in Mindset

Train je mindset in 5 stappen

Wil je meer structuur in je leven? Wil je afvallen en lukt het niet? Of wil je meer energie? Een nieuwe gewoonte aanleren of een slechte gewoonte afleren is een uitdaging. Succesvolle mensen blijven succesvol en gemotiveerd doordat ze altijd opzoek zijn naar manieren om hun doel te bereiken. Ze maken hun aanpak beter, leuker en makkelijker. Ze onderscheiden zich door twee dingen. Hoe ze over hun doelen denken en hoe ze hun obstakels zien. Ook leren ze van hun overwinningen en hun falen. In deze blog leer je in 5 stappen welke tools dat zijn en hoe je ze makkelijk kan toepassen.

Je hersens zijn als een spier. Hoe vaker je de spier traint des te sterker hij wordt. Zo werkt het ook voor je hersens. Door je hersens te oefenen en uit te dagen blijven ze fit, sterk en flexibel. Je hersens blijven door de oefening nieuwe verbindingen aanmaken en dat kan zich oneindig herhalen. Stopt de uitdaging en oefening? Dan stopt vaak ook het plezier en de wilskracht om doelen na te streven. Je zit in de comfort zone.

Het is voor jou geluk en je schitterende hersenpartij super belangrijk om je doelen altijd, op welke manier dan ook na te streven. Alles wat je denkt dat werkt of leert gewoon toepast. Het plezier zit hem dan in het proces en maakt het bereiken van je doel extra tof. Je kan zoveel meer bereiken dan je nu denkt! Door deze stappen dagelijks te herhalen kom je erachter hoeveel dat eigenlijk is.

Stap 1: Geloof in jezelf en zie jezelf slagen

Zeg je doelstelling hardop. Tegen jezelf, je partner of je sportmaatje. Zeg het zolang tot je ook voelt en ziet wat je wilt bereiken. Visualiseer jezelf glansrijk alle obstakels overwinnen.

Stap 2: Ben slimmer dan de obstakels

Zeg je hardop dat je elk obstakel te slim af zal zijn. Zeg dat je alle mogelijke oplossingen aan zal grijpen om je doel te bereiken. Oude oplossingen, nieuwe oplossingen en met hulp van anderen.

Stap 3: Hou je energie hoog 

Start je dag goed. Hou je energie de hele dag hoog door goed voor jezelf te zorgen. Hierdoor voedt je je hersens en kan je makkelijker je doelstelling voor ogen blijven houden.

Stap 4: Stel jezelf slimme vragen

Sta in de avond kort stil bij wat je die dag hebt toegepast wat werkte en reflecteer op wat niet werkte.

Stap 5: Schrijf op

Schrijf op wat werkte en ook wat niet werkte. Dit leer je van je successen en ook van je falen.

Herhaal deze stappen 10 dagen achter elkaar. Je houding ten opzichte van obstakels zal voorgoed veranderen. Het is een tijdinvstering van 5 minuten in de ochtend en 5 minuten in de avond en zal je leven veranderen.

Ps. Heb je jou doel of obstakels niet helder? We schreven een interactief e-book om jou doelen helder neer te zetten. 

In het e-book leer je:

– Wat jou op dit moment tegenhoudt om te leven vanuit ongelimiteerde energie.
– Hoe je doelen stelt waar je constant gemotiveerd voor blijft.
– Hoe je voorkomt dat obstakels jou van je plan afhalen.
– Hoe je duurzaam resultaat behaalt i.p.v. elke keer opnieuw begint.
– De manier om op een simpele manier grote doelen te behalen.
– En natuurlijk: hoe je meer energie krijgt waarmee je alles uit het leven haalt.

Download hier ons gratis mindset e-book. Je kan er direct mee aan de slag.

Over de schrijver
Yuri Beekman is hoofdtrainer en eigenaar van Body Rock. Hij schrijft graag blogs om mensen te helpen meer plezier, kracht en energie in hun leven te laten vinden. Het uitgangspunt voor alles wat hij doet is het helpen van mensen op elk vlak. "Alleen datgene waar iemand energie van krijgt is op lange termijn succesvol. Dit kan nog wel eens veranderen. Daarom is het een toffe reis om te ontdekken wat je drijft en blijft motiveren".
Reactie plaatsen