De beste voorbereiding op je eerste bootcamp
05 december 2021 
in Voeding
2 min. leestijd

De beste voorbereiding op je eerste bootcamp

Hoe kan je goede voorbereidingen treffen voor je bootcamp

Je eerste bootcamp komt eraan! Superspannend en toch.... wilt gewoon je doelen bereiken! Om je op weg te helpen heb ik deze informatieve blog geschreven. Lees hieronder hoe jij je goed zal voorbereiden. Zo wordt je eerste bootcamp een succes!

Eten en drinken voor je bootcamp

Wat je doelstelling ook is. Eten en drinken geven je energie. Ook als wilt afvallen is eten belangrijk. Eet gedurende de hele dag tot 16 -17 uur wat je normaal eet. Volg je eigen ritme. na 16 17 uur kan je onderstaande doen voor een toffe eerste ervaring!

Eet maximaal twee uur voor je training een grote maaltijd. Door het tijdstip van je training kan dat net even niet goed uitkomen. Dus als je een uur voor de training nog iets wilt eten neem dan een lichte snack. Zoals een yoghurt met wat fruit. Of lekker twee stuks fruit. 

Drink over de hele dag verspreid ongeveer 2 liter water. Lukt het niet om zoveel water te drinken? Geen nood! Drink dan in het uur voor je training een halve liter water. Neem altijd een flesje water mee naar de bootcamp. Als je dan een droge mond krijgt dan is een slok water superlekker.

De beste kledingkeuze voor je training

Schoenen

In je bootcamp combineer je kracht en conditie training. De conditie training kan zijn met springen, rennen of een circuit training waardoor je hartslag omhoog gaat. Je kan daarom het beste hardloopschoenen met een goede demping aantrekken. Heb je geen hardloopschoenen ? Dat is geen probleem. Normale sportschoenen zijn ook top. Als je vaker komt bootcamp kan je makkelijk een paar aanschaffen.  

Aan je benen

Tijdens je bootcamp zullen je benen lekker veel oefeningen doen. Wat je aantrekt moet dus vooral comfortabel zitten en makkelijk stretchen. De stof moet meebewegen met je benen. Daarnaast moet het luchtig genoeg zijn om warmte af te voeren. Een korte broek of een legging is geweldig. 

Heb je geen ruime korte broek of legging? Je kan ook een normale joggingbroek aantrekken. Ook een elastische korte broek is een optie. Doe wel even de squat test. Kan je met de broek op je hurken zitten en een grote stap voorwaarste maken? Dan zit het goed! Voor je volgende workout is goede gear wel belangrijk. 

Een t-shirt, longsleeve en jasje

Nee je hebt niet alles meteen nodig. Wat je aan je romp doet is wel belanrijk. Het beste kan je aanhouden wat de temperatuur buiten is. Als het boven de 15 graden is dan heb je aan een t-shirt of topje echt genoeg. Is de temperatuur lager dan 15 graden is een longsleeve over je t-shirt aan t raden. Je hebt dan een keus. Als het kouder dan 8 graden is dan wil je een jasje, longsleeve en een t-shirt aantrekken. Je kan altijd je trainer of het team om advies vragen.

TIP! Vraag naar Body Rock kleding 🥳

Beginners pijn

Het klinkt misschien vreemd maar veel mensen hebben last van beginners pijntjes. Dit zijn oude blessures die je ineens even voelt. Of ineens last van je rug of been. Vaak voel je het. Maar het is niet erg genoeg om voor thuis te blijven. Heb je last van een pijntje voor je eerste training? Of ben je net hersteld van je blessure? Ga dan lekker naar de training. Leg aan je trainer uit waar de pijn of blessure tot uiting komt. We houden altijd rekening met je zodat jij zorgenloos van je eerste bootcamp kan genieten.

Ps wil je nog even doorlezen? Hieronder tips per seizoen. Als je in de lente start dan kan je de blog van de hersft lezen. Die seizoenen lijken enorm op elkaar.

Is je eerste bootcamp in de winter? Lees dan deze blog even! In de winter trek je wat meer aan.
Is je eerster bootcamp in de herfst? Bootcamp in de herfst dit trek je aan.

Is je eerste bootcamp op een warme zomerdag? Lees dan deze blog even

Over de schrijver
Yuri Beekman is eigenaar van Body Rock en Docent van Personal Trainers. Hij deelt graag practische kennis om mensen meer uit hun leven te laten halen. "Mijn passie is om te laten zien wat je makkelijk kan doen én genoeg uitdaging geeft om je doelen te bereiken en te groeien. Als je merkt dat het werkt dan ben je succesvol. Je met kleine aanpassingen in je leefstijl zoveel bereiken. Door elke keer weer een stapje te zetten is een gezonde leefstijl en een tof energiek leven voor iedereen van elke leeftijd bereikbaar.