Hoeveel moet ik eten na mijn bootcamp
05 december 2021 
in Voeding
1 min. leestijd

Hoeveel moet ik eten na mijn bootcamp

Hoeveel je moet eten na je bootcamp

Na een bootcamp is het goed om je reserves aan te vullen. Je hebt lekker veel brandstof verbruikt en dit wil je weer bijtanken. Je kan alles eten wat je wilt. Want je lichaam heeft na je bootcamp echt eten en drinken nodig. Maar hoeveel is teveel en hoe weet je dat het genoeg was? Lees het hieronder.

Wat is je doelstelling 

De hoeveelheid die je moet eten meten we altijd in kcal. Dit is de enige manier om erachter te komen hoeveel energie je uit eten haalt namelijk. Als je aan het afvallen bent dan ben je vast ook bezig met je porties of het bijhouden in een app. Het laatste is een aanrader. In verschillende onderzoeken is aangetoond dat mensen die hun eten bijhouden beter weten wat ze eten en resultaten langer vasthouden. Als je niet weet hoeveel kcal er in eten zit dan kan je ook geen afgewogen keus maken. 1 handje noten is top maar 4 handjes al snel teveel kcal. Dit zie je bij het invoeren één keer en je vergeet je nooit meer. 

Je wilt, wat je doel ook is, de verbrande kcal bij je dagelijks budget optellen. Je hebt meer verbrand op een dag dat je niet sport. Daarna eet je binnen 90 minuten minimaal de 1/2 en maximaal 3/4 aan het aantal verbrande kcal.  

Hoe groot moet mijn post-bootcamp maaltijd zijn

Dit is afhankelijk van hoeveel je hebt gegeten voor je training. Wanneer je een grote maaltijd hebt gegeten is het niet nodig om na het sporten direct weer een grote maaltijd te eten. 

Je eet dan ongeveer de helft van wat je verbrand hebt. Als je hebt gesport voor je normale grote maaltijd (ontbijt, lunch of avondeten) dan kan je deze maaltijd gewoon eten. Je portie kan dan groter zijn dan normaal, afhankelijk van wat je hebt verbrand. 

Maar overeet niet. Als je lichaam aangeeft dat je vol zit dan zit je vol. Wacht dan een 30-45 minuten om te kijken of je dan nog iets wilt eten. 

Wil je weten wat je het best kan eten? Lees dan zeker nog even deze blog.

Over de schrijver
Yuri Beekman is eigenaar van Body Rock en Docent van Personal Trainers. Hij deelt graag practische kennis om mensen meer uit hun leven te laten halen. "Mijn passie is om te laten zien wat je makkelijk kan doen én genoeg uitdaging geeft om je doelen te bereiken en te groeien. Als je merkt dat het werkt dan ben je succesvol. Je met kleine aanpassingen in je leefstijl zoveel bereiken. Door elke keer weer een stapje te zetten is een gezonde leefstijl en een tof energiek leven voor iedereen van elke leeftijd bereikbaar.
Reactie plaatsen