Dit kan je het best eten en drinken na je bootcamp
05 december 2021 

Dit kan je het best eten en drinken na je bootcamp

Je komt thuis na je bootcamp. Je voelt je lekker moe en voldaan. En je hebt honger of trek. Die trek of honger komt door een uitputting van je reserves. Kortom Je lichaam is helemaal klaar voor aanvulling van brandstof. Wat je dan het best kan eten en drinken lees je in deze blog.

Welke brandstof heb je nodig?

Om je honger of trek te stillen kan je alles eten. Je kan het gevoel oplossen met gezond en ongezond eten. Je kan ook een liter water drinken om het gevoel van honger te stillen. Maar daarmee doe je jezelf tekort.

De brandstof die je hebt gebruikt bestaat namelijk uit mix. Die mix is water, zuurstof, koolhydraten, vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Water kan je drinken en zuurstof adem je in. De rest komt uit wat je eet.

Voor degene die al langer met eten bezig zijn die lezen het al. Je moet alle voedingsgroepen eten Het beste is om je koolhydraten te combineren met eiwitten en vetten. De eiwitten en vetten herstellen je spieren en koolhydraten vullen je energie reserves weer aan.

Hoe ziet de beste post bootcamp maaltijd er uit?

Je beste post bootcamp maaltijd ziet eruit zoals jij wilt. Waar jij trek in hebt op dat moment is vaak al goed. Er zit ook een klein voordeel in. Je lichaam gebruikt bijna alles wat je eet of drinkt binnen 90 minuten na je training. Het enige waar je echt rekening mee moet houden is hoeveel kcal heb je uitgegeven. En hoeveel kcal kan je dus nu eten. Hieronder een paar makkelijke post bootcamp maaltijden.

Ben je gek op smoothies maak dan een smoothie van 1 soort fruit, 1 soort groenten, water en een scoop eiwitten. Eet je liever een snack dan kan je kiezen voor een protien bar. Wil je onbewerkt eten dan is een stuk fruit en schaaltje yoghurt met een handje noten geweldig. Een cracker of boterham met pindakaas en banaan (los of op je pindakaas) is top. Een cracker met avocado, kipfilet en wat zwarte peper en kurkuma is echt super lekker.  Ook kan havermout met fruit super lekker zijn. Deze laatste is warm lekker en ook als je het in wekpot in de koelkast zet (3 uur laten staan dus maken voor je gaat sporten).

Ahh dus alles wordt supersnel opgenomen! Kan ik dan ook taart eten?

Zeker..... en lees ook zeker verder. Een taartje eten of een hamburger is zeker mogelijk. MAAR... je mist dan 1 heel belangrijke bouwstof en dat zijn eiwitten. De vetten zijn dik en minder goed voor je. De koolhydraten zijn zo snel dat je lichaam geen moeite hoeft te doen om ze af te breken. Je zal snel weer trek hebben omdat het alleen je hoofd en smaakpapillen verzadigd maar niet je lichaam. Je mist de cherry on top en dat zijn de vitaminen en mineralen je hersteld dus minder goed. Tot slot voor de toppers die willen afvallen: de kcal zijn hoog. Je zal meer eten dan je in de training hebt verbrand. Dus; het beste moment voor taart is op het oog wel na een bootcamp. Dus geniet ervan en doe het...maar niet te vaak. 2 keer per jaar ofzo.

Wil je weten hoeveel je het best kan eten? Lees dan zeker nog even deze blog.

Over de schrijver
Yuri Beekman is hoofdtrainer en eigenaar van Body Rock. Hij schrijft graag blogs om mensen te helpen meer plezier, kracht en energie in hun leven te laten vinden. Het uitgangspunt voor alles wat hij doet is het helpen van mensen op elk vlak. "Alleen datgene waar iemand energie van krijgt is op lange termijn succesvol. Dit kan nog wel eens veranderen. Daarom is het een toffe reis om te ontdekken wat je drijft en blijft motiveren".
Reactie plaatsen