Moeite met ontbijten? 4 tips om makkelijk te ontbijten
05 december 2021 
1 min. leestijd

Moeite met ontbijten? 4 tips om makkelijk te ontbijten

Slecht kunnen ontbijten

Ontbijten kan een hele opgave zijn. Heb je altijd last van tijdgebrek en of krijg je geen hap door je keel in de ochtend? Het lijkt moeilijk om te ontbijten. Maar het kan ook makkelijk worden. Wij geven je een aantal 4 tips om je dag te starten met een ontbijt.

1. Maak je ontbijt de avond van te voren

Heb je vaak last van tijdgebrek in de ochtend? Dan zal het helpen om de avond van te voren je ontbijt voor te bereiden. Dit kan zijn het klaarleggen van fruit. Je smoothie alvast blenden en in de koelkast zetten. Of je overnight oats voorbereiden. Je hoeft je ontbijt dan alleen te pakken en op te eten.

2. Kickstart je dag met bewegen

Heb je in ochtend geen trek? Begin de dag dan met wat lichaamsbeweging. Je kan op sommige dagen starten met hardlopen of een blokje om wandelen. 10 minuten wat eenvoudige krachtsoefeningen zullen je ook helpen om makkelijker te ontbijten (check de Body Rock app voor workouts). Wil je niet al te intensief dan kan je yoga oefeningen doen. Na een (korte) inspanning vraagt je lichaam om eten.

3. Maak van een ontbijten een gewoonte

We hebben allemaal gewoonten. Zonder na te denken sta je op en draai je jou routine af. In je huidige routine mis je jouw ontbijt. 95% van je gewoonten zijn automatisch. Het kan dus zijn dat je moeilijk ontbijt omdat het niet in je routine zit. In dit geval is het goed om je kleine ontbijt de avond van te voren te maken. Of iets te eten wat je makkelijk kan pakken en mee kan nemen.

4. Jij bepaald wat je eet - er bestaat meer dan een boterham met pindakaas

Als kind kreeg je misschien standaard brood of pap als ontbijt. Niet het beste ontbijt als je al niet zo'n ontbijt fan bent. Het kan zelfs zijn dat je er een aversie tegen hebt gekregen. De tijd dat je ouders bepaalde wat je moest eten is voorbij. Ga lekker onderzoeken wat jouw ideale ontbijt is.

Start simpel met een banaan, kiwi en appel. Of doe meng een paar eetlepels magere kwark/yoghurt met fruit als een top ontbijt. Wil je iets warms proberen? Neem dan havermout gezoet met honing en stukken banaan. Of doe deze ingredienten met wat water/melk in een wekpot en zet het een nacht in de koelkast. Wil je het ontbijt liever drinken? Koop een blender en maak smoothies van fruit en yoghurt.

Ontbijten hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Door de kansen te zien in je routine en iets te eten wat je lekker vindt, kun je waarschijnlijk veel makkelijker een hap door je keel krijgen. Je ontbijt kan dus super easy zijn en ook super lekker. Jij bepaalt wat je eet. Vraag je je af waarom je moet ontbijten? Lees dan deze blog.

Over de schrijver
Yuri Beekman is eigenaar van Body Rock en Docent van Personal Trainers. Hij deelt graag practische kennis om mensen meer uit hun leven te laten halen. "Mijn passie is om te laten zien wat je makkelijk kan doen én genoeg uitdaging geeft om je doelen te bereiken en te groeien. Als je merkt dat het werkt dan ben je succesvol. Je met kleine aanpassingen in je leefstijl zoveel bereiken. Door elke keer weer een stapje te zetten is een gezonde leefstijl en een tof energiek leven voor iedereen van elke leeftijd bereikbaar.
Reactie plaatsen