Hoe word ik snel fit? | 5 tips om je doelen te behalen
05 december 2021 
2 min. leestijd

Hoe word ik snel fit? | 5 tips om je doelen te behalen

super dat je de stap gezet hebt naar een fittere leefstijl. De snelste weg naar een fit en gezond lijf is doen wat je jezelf voorneemt. Je doel serieus nemen zodat je snel kan genieten van je fitte en sterke lichaam. Hoe doe je dat? We zetten 5 tips voor je op een rij die je echt helpen.

1. Vandaag besteld, morgen in huis

Je hebt een doel, een plan en wilskracht opgebouwd. Je hebt de stap gezet en je bent er helemaal klaar voor! Laat maar komen! Die platte buik arriveert helaas niet zo snel als jouw pakketje van UPS. 

Er is geen one stop shop voor een gezond en fit lichaam. Je leefstijl veranderen doe je stap voor stap. Jouw resultaat komt ook stap voor stap. Een kuurtje of 6 weeks programma is een goede kickstart!  De oplossing voor de lange termijn is jezelf de kans en de tijd geven om je doelen te bereiken en zo je nieuwe leefstijl stevig fundament te geven. 

2. Eén off day? Geen probleem!

Eén ding is zeker: je krijgt te maken met een off day. Iedereen heeft dit wel eens! En... het maakt niet uit. Eén off day verandert nooit zomaar in een off week. Je hebt het zelf in de hand.

Het gaat erom hoe snel jij jezelf weer herpakt. De eerste keer is het makkelijkste om te herpakken. Schrijf even op waarom je een off-day hebt én waarom je de keus maakt om je doelen op te pakken. 

Door te schrijven kan je altijd weer terug kijken.  Je eigen motivatie journal. Zo leer je wat er mis kan gaan en ook wat je helpt om je te herpakken. Zolang je stappen naar je doel blijft zetten ga je vooruit! Die doorpakken mentaliteit is belangrijk en waardevol! Niet alleen voor je sportieve leefstijl maar voor alles wat je doet en nastreeft in je leven. 

3. Je bent in control

Misschien heb je eerder een poging gedaan om je leefstijl te verbeteren. Als je bezig bent met je doelen dan denk je misschien wel eens aan die ene keer dat het niet lukte. Zeker als je nog niet op het punt bent waar je wilt zijn. 

Je herinnert je misschien nog wel een moment waarop je omdat je niet hebt doorgepakt op je doelen. De moed zakt je even in de schoenen. Probeer de herinnering aan dat moment eens feitelijk te bekijken. 

Wat gebeurde er? Wat deed je toen? Dit is allemaal hele handige informatie om dit keer hardcore te slagen. Neem de verantwoordelijkheid voor dat moment. Het was toen je keus om af te haken. Maar dat was toen. Je hebt ervan geleerd, bent opnieuw gespart. Nu ben je in control. Wat er overblijft is focus en toewijding.

4. Geloof in jezelf (dat doen wij ook)!

Het ergste wat je kan doen is niet in jezelf geloven. Meestal zorgt dit ervoor dat je van je doelen afdwaalt. Gelukkig geloven wij in je! 

Vallen de resultaten tegen? Of ben je in dezelfde valkuil getrapt? Geen probleem. Je hebt een doel. En dat doel bereik je door jezelf te overtuigen dat je het kan. Geloof erin dat jij de energie, kracht en doorzettingsvermogen hebt om je plan door te zetten. Wees trots op je inzet, dan wordt je vanzelf ook trots op het resultaat!

5. Plannen en voorbereiden maakt je fit en gezond

De weg naar succes die leg je zelf aan. Als je die nieuwe weg aanlegt dan stuit je op situaties die je niet aan zag komen. Logisch want het is een nieuwe weg en je kan niet overal rekening mee houden. Maar je wilt ze wel makkelijk kunnen overzien. 

Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je wanneer eet en wanneer je gaat sporten. En ook je sociale activiteiten, chill momenten, familie momenten Op die manier weet je waar je aan toe bent en kan je onverwachte uitdagingen makkelijk aan. 


Snel fit worden doe je dag in dag uit. Elke moment opnieuw. Je gaat er dingen voor doen en dingen voor laten. Alle Body Rockers die al jaren bij ons sporten hebben er elke dag plezier van. Blijf lang genoeg sporten tot het een gewoonte is en ervaar wat zij ervaren!

Over de schrijver
Yuri Beekman is eigenaar van Body Rock en Docent van Personal Trainers. Hij deelt graag practische kennis om mensen meer uit hun leven te laten halen. "Mijn passie is om te laten zien wat je makkelijk kan doen én genoeg uitdaging geeft om je doelen te bereiken en te groeien. Als je merkt dat het werkt dan ben je succesvol. Je met kleine aanpassingen in je leefstijl zoveel bereiken. Door elke keer weer een stapje te zetten is een gezonde leefstijl en een tof energiek leven voor iedereen van elke leeftijd bereikbaar.
Reactie plaatsen