Afvallen én lekker weekend vieren
05 december 2021 
in Voeding
2 min. leestijd

Afvallen én lekker weekend vieren

Whoop het is weekend. Afvallen is je doel. Je hebt al een tijd gezonder en minder ga eten. Je energie is hoog en je hebt zin in het weekend. Je hebt alleen twee kleine nadelen. 1. je hebt meer vrijetijd dus bent veel vatbaarder voor verlonkingen. 2. Er is minder regelmaat dus moet vaker een oplossing verzinnen. Wij geven je 4 tips om te genieten, relaxen en ook af te vallen in het weekend.

1. Hou je energie hoog in het weekend

De rush van het nastreven van je doelen en succes behalen geeft je energie. Je hebt dus energie omdat je aan je eigen regels van succes houdt. Trek die regels voor succes door in het weekend. Een werkweekdieet werkt niet voor je hoofd. Dus blijf dezelfde dingen doen en eten als je door de week doet. Neem je waterfles mee en eet wat je door de week ook zou eten. 

2. Bedenk wat je gaat eten

Je hebt misschien minder regelmaat, maar ook meer tijd. Dus gebruik die tijd om op vrijdag te kijken hoe je weekend eruit zal zien. Dan zie je waar je kansen liggen en waar je obstakels staan. Overal waar je een obstakel ziet verzin je een oplossing. Of besluit je het even te laten gaan. Dan is het in ieder geval een keus. 

3. Sport of beweeg in de ochtend 

Plan een sportmoment in de ochtend. Je bent dan de hele dag energieker en je maakt makkelijker slimme keuzes. Een bijkomend voordeel is dat je met sporten wat extra kcal verbrand. Dus je hebt wat ruimte in je kcal budget voor wat meer (lees: lekker) eten.  

4. Ga lekker uit eten

Een nieuwe, fittere leefstijl betekent niet dat je elk restaurant moet vermijden. Als je buiten de deur eet kun je bewustere keuzes maken. Hieronder een aantal tips om gezellig te eten zonder je winst te verliezen.

  1. Sla het mandje met stokbrood en kruidenboter af of over.
  2. Bestel een grote fles water. Dit voorkomt dat je frisdrank of andere drank gaat drinken.
  3. Skip één van de drie gangen. Kies een voor- en hoofdgerecht of kies een hoofd- en nagerecht of
  4. Kies twee voorgerechten in plaats van een voor- en hoofdgerecht. De porties zijn vaak kleiner.
  5. Vraag om de patatjes/aardappeltjes achterwege te laten of vervang ze voor salade of groente.
  6. Neem een licht voorgerecht, zoals een salade of een heldere soep.
  7. Drink een glas water tussen elke gang. 
  8. Stop wanneer je vol zit. Ook als je bord nog niet leeg is.
  9. Bestel koffie of thee in plaats van een toetje.
  10. Drink maximaal 1 glas alcohol. 

Botom line: hou tijdens het weekend je doelen voor ogen. Eet gewoon binnen je kcal budget en verbrand wat extra kcal met een training zodat je wat meer ruimte hebt en slimmere keuzes maakt. Beloon je doorzettingsvermogen met wat lekkers waar je voor kiest. Tot slot durf te hulp vragen van je omgeving en ook in restaurants. Na 6 weekends deze tips te volgen weet je niet beter meer en vraag je je af hoe je het ooit anders hebt gedaan. 

Over de schrijver
Yuri Beekman is eigenaar van Body Rock en Docent van Personal Trainers. Hij deelt graag practische kennis om mensen meer uit hun leven te laten halen. "Mijn passie is om te laten zien wat je makkelijk kan doen én genoeg uitdaging geeft om je doelen te bereiken en te groeien. Als je merkt dat het werkt dan ben je succesvol. Je met kleine aanpassingen in je leefstijl zoveel bereiken. Door elke keer weer een stapje te zetten is een gezonde leefstijl en een tof energiek leven voor iedereen van elke leeftijd bereikbaar.
Reactie plaatsen