Next level boodschappen doen voor bootcampers
05 december 2021 
2 min. leestijd

Next level boodschappen doen voor bootcampers

Boodschappen doen voor bootcampers

Je hebt besloten dat je met beter eten eten en bootcamp heel ver zal komen om je doelen te bereiken. In de supermarkt komt het er echt op aan wat je koopt om je doel te bereiken. We hebben daarom 7 tips voor je om next level boodschappen te kunnen doen.

1. Ken je supermarkt

Je zou het niet denken maar niets is toevallig in het supermarkt. De geur van versgebakken brood bij de ingang en de mooie kleuren van het fruit en groenten. Je krijgt er direct honger van. Hierdoor koop je misschien wel dingen die je niet nodig hebt. Want honger werkt op je emotie. Die emotie zie je terug in de verse croissants naast de rest van je geplande boodschappen. Supermarkten testen uitgebreid met hoe een schap is opgebouwd, welke kleuren je het meest laten kopen en welke geur je prikkeld om iets extra mee te nemen. Maak er een sport van om jezelf te leiden door de route door je supermarkt te kennen. Hierdoor kan je ook vooruit denken waar je moet zijn en ga je niet dwalen.

2. Maak wekelijks een eetplanning

In control zijn is afhankelijk van je plan. Dit kun je doen door aan het begin van de week een eetplanning maakt dan weet je wat je nodig hebt. Je haalt dan in één keer alles in huis. Minder bezoeken aan de supermarkt is minder kans op teveel eten in huis halen.

3. Maak altijd een boodschappenlijst

Maak voordat je naar de supermarkt gaat op basis van je eetplanning een boodschappenlijstje. Ben je een aanbiedingen fan? Bekijk thuis alvast folders en maak vooraf een keuze welke aanbiedingen je wel en niet gaat kopen en in welke supermarkt je het gaat kopen. Beperk jezelf tot één supermarkt. Hoe meer supermarkten je bezoekt hoe groter de kans dat je meer meeneent.

Maak je lijstje digitaal. Je kan hem dan laten nog eens gebruiken of wekelijks bijwerken. Dat scheelt je superveel tijd.

4. Kies voor vers of ingevroren fruit of groente

Kies in eerste instantie altijd voor verse groente en fruit. Maar als je van tevoren weet dat je de groente en fruit niet op krijgt, dan is het handig om ingevroren fruit of groente in huis te hebben. Groenten in pot kan ook prima.

5. Lees etiketten: ga voor natuurlijk voedsel.

Deze tips maken het je makkelijker om te bepalen of een product of ingredient gezond is:

Vraag je af of; je het zelf kunt kweken of komt het product rechtstreeks uit de natuur? Als het antwoord op deze vragen ja is, dan is het vaak een gezond product!

Verder kan je deze richtlijnen aanhouden

  1. Als je de naam van het ingrediënt niet herkent, dan is het waarschijnlijk niet het meest gezond.
  2. Hoe minder ingrediënten, hoe beter en natuurlijker het product is.
  3. Het eerstgenoemde ingrediënt is het meest aanwezig, het laatst genoemde ingrediënt is het minst aanwezig in het product.

6. Routeplannen

Ontwikkel een vaste route door de supermarkt. Je zult merken dat je na een tijdje steeds beter instaat bent om gezonde producten te herkennen. Boodschappen doen wordt na een paar keer weer normaal. Voordat je het weet zie je de ongezonde procuten niet meer omdat je niet in die paden komt.

7. Honger is een no go

Boodschappen doen terwijl je honger hebt, niet doen! Wanneer je honger hebt ben je eerder geneigd om meer te kopen. En wat je in huis haalt, dat eet je uiteindelijk op. Zorg dat je altijd goed gegeten hebt voor je weggaat.

Over de schrijver
Yuri Beekman is eigenaar van Body Rock en Docent van Personal Trainers. Hij deelt graag practische kennis om mensen meer uit hun leven te laten halen. "Mijn passie is om te laten zien wat je makkelijk kan doen én genoeg uitdaging geeft om je doelen te bereiken en te groeien. Als je merkt dat het werkt dan ben je succesvol. Je met kleine aanpassingen in je leefstijl zoveel bereiken. Door elke keer weer een stapje te zetten is een gezonde leefstijl en een tof energiek leven voor iedereen van elke leeftijd bereikbaar.
Reactie plaatsen